Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, za kojim je u njegovoj zemlji raspisana Interpolova tjeralica nakon što je osuđen za pronevjeru, nalazi se u Crnoj Gori i s obitelji uživa u sunčanoj Budvi, potvrdila je u srijedu i uprava crnogorske policije.


Policija u priopćenju naglašava kako 'nema osnova za poduzimanje bilo kakve mjere iz svoje nadležnosti prema njemu jer je riječ o osobi koje ima crnogorsko državljanstvo'. Thaksin Shinawatra je početkom prošle godine dobio crnogorsko državljanstvo a time i crnogorsku putovnicu. Prijašnjih dana su mediji objavljivali informacije da je Shinawatra s obitelji odsjeo u hotelu Miločer, koji pripada renomiranoj kompaniji Aman resorts.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivši tajlandski čelnik izjavio u Crnoj Gori da je u vezi s pobunjenicima Slika nije dostupna VIDEO: Angelina Jolie i Brad Pitt u Crnoj Gori

Uprava policije je, na zahtjev medija, objavila da je 'Shinawatra 13. ožujka ove godine, oko 12,30 sati, privatnim zrakoplovom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu'. Shinawatra je u bijegu od 2006. godine kada je svrgnut i u odsutnosti osuđen na dvije godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja, a za njim je raspisana Interpolova tjeralica.

>> VIDEO: 300 litara krvi izlili pred veleposlanstvo i rezidenciju

Na desetine tisuća Shinawatrinih pristaša u prosvjedima u Bangkoku već nekoliko dana traže ostavku sadašnjeg premijera i nove izbore. Prosvjedi uključuju i izlijevanje krvi prosvjednika na vladine institucije. (Hina)