Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od destabilizacije

'Dok je slobodan, Gadafi predstavlja prijetnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moamer Gadafi predstavlja terorističku prijetnju sve dok je slobodan, rekao je privremeni libijski premijer Mahmud Džibril na sastanku Vijeća sigurnosti o Libiji.

'Gadafijeve postrojbe i dalje ubijaju nedužne civile u raznim dijelovima naše zemlje', dodao je Džibril, drugi čovjek Prijelaznog nacionalnog vijeća. Dok snage prijelazne vlasti u Libiji prodiru u Sirt, rodni grad Gadafija, Džibril je istaknuo kako bivši libijski vođa posjeduje velika bogatstva u novcu i zlatu.

'On i njegovi sinovi se mogu slobodno kretati što može dovesti do veće destabilizacije Libije, dok god ne budu uhićen bivši vođa i njegovi pomoćnici', dodao je Džibril pred 15 zemalja Vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem u Libiji ISLAMSKA DRŽAVA RADI 'VOJSKU SIROMAHA' Vrebaju one koji rade za dolar po danu i nude im 1000 Slika nije dostupna Meta urote, kaže Dodik: Amerikanci me žele ukloniti, a u SAD-u ima više gladnih nego u RS-u

'Činjenica da je slobodan i da na raspolaganju ima takva bogatstva znači da je još uvijek kadar destabilizirati stanje ne samo u našoj zemlji, već i šire', upozorio je Džibril. Čelnici NTC-a drže da bi Gadafi mogao nastaviti terorističke akcije i izvan Afrike opskrbljujući oružjem ekstremističke skupine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene