Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je do sada neviđena snimka bivšeg libijskog predsjednika Momaera Gadafija neposredno prije nego što su ga smaknuli pobunjenici.


Kaotičnu situaciju u kojoj pobunjenici voze krvavog Moamera Gadafija snimio je mobitelom jedan od boraca, Ayman Almani koji je zaslužan za hvatanje diktatora. Almanija je BBC-jev novinar pronašao četiri godine nakon smaknuća libijskog vođe. Slična snimka objavljena je 2011. godine, no novi video uhvatio je posljednje diktatorove trenutke i jasno pokazuje kako on moli za život.

Naime, čuje se kako Gadafi, prekriven krvlju, moli da ga ne ubiju u trenutku kada mu je jedan od pobunjenika prislonio pištolj na čelo. Pita što je to tako loše učinio da ga toliko muče. Na jednoj od prijašnjih snimki moglo se vidjeti kako mu netko više puta zabada nož u leđa i stražnjicu dok stoji. Gadafi je ubijen pucnjem iz zlatnog pištolja, njegovog vlastitog oružja, koji je na kraju postao simbolom pobjede pobunjenika, piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna ISLAMSKA DRŽAVA RADI 'VOJSKU SIROMAHA' Vrebaju one koji rade za dolar po danu i nude im 1000 Slika nije dostupna Dodik: Amerikanci me žele ukloniti, a u SAD-u ima više gladnih nego u RS-u

Dokumentarac BBC-jevog novinara Gabriela Gatehousea zove se 'Potraga za zlatnim pištoljem'.