Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE REAKCIJE

Skandalozna izjava Porfirija: "Svi znamo da su se kroz povijest granice država našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni da se neće mijenjati i ubuduće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvaranje radova na dijelu autoceste između Beograda i Banje Luke srpski dužnosnici i predstavnici Srpske pravoslavne crkve iskoristili su za promiviranje teza o srpskom jedinstvu i koketirali s promjenama granica, izazvavši oštru reakciju američkog veleposlanstva u BiH.

Postavljanje temeljnoga kamena na dionici koja povezuje Sremsku Raču u Srbiji i Bijeljinu u BiH organizirano je u vrijeme predizborne kampanje u BiH.

Pročitajte i ovo Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije FOTO Dirljive scene ispred OŠ Vladislava Ribnikara: Roditelji ubijene djece stigli na mjesto masakra Vlada Srbije, ilustracija Ozbiljno upozorenje Zbog novih srbijanskih čelnika oglasio se alarm za uzbunu: "To je proruska vlada, postoji rizik od sukoba na Balkanu"

Na skupu su bili srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik i poglavar Srpske pravoslavne Crkve Porfirije.

Dodik je Vučića pozdravio s riječima 'dobrodošli na svoje i među svoje' i nastavio kako će Srbi jednoga dana biti jedinstveni. "Danas Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju i nastavit ćemo se boriti za naše jedinstvo", rekao je Dodik.

Porfirije: "Granice su promjenjiva kategorija"

Vučić je pozvao Srbe da čuvaju 'mir i slobodu samo pod jednom zastavom'. "Kada je o slobodi riječ, Srbiju i Republiku Srpsku ništa ne može podijeliti", istaknuo je Vučić.

Porfirije je istaknuo da su granice promjenljiva kategorija. "Svi znamo da su se kroz povijest granice država mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni da u povijesti u kojoj je sve relativno, neće se mijenjati i ubuduće", rekao je vladika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U SELU MEDAK KOD GOSPIĆA Patrijarh Porfirije: "Ne čini se dovoljno da rane zacijele''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRO UPOZORENJE SAD prijeti Dodiku: "Odgovorit ćemo na svaku destabilizirajuću aktivnost"

Na najnoviji Dodikov istup reagiralo je američko veleposlanstvo navodeći na Twitteru kako će SAD snažno odgovoriti na svaku antidaytonsku aktivnost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene