Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada Jašarevića

Dodik optužio Izetbegovića za stvaranje islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je u nedjelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da provodi politiku stvaranja islamske države, ističući da je u BiH centar vehabizma, koji je odgovoran za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Komentirajući Izetbegovićeve optužbe da su Srbi odgovorni za neuspostavu vlasti u BiH, Dodik je ustvrdio kako su problemi nastali unutar Federacije jer Izetbegović slijedi politiku svojeg oca kako bi realizirao 'projekt islamske države na prostoru BiH'. Pojasnio je da se pokušavaju održati stereotipi o Srbima kao narodu koji je za sve kriv, pa tako i za napad na američko veleposlanstvo.

Pritom je kritizirao medije u Sarajevu koji napadača na američko veleposlanstvo predstavljaju kao srbijanskog državljanina. 'Poštovanje nalaže da se kaže da je to Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je motiviran ideologijom radikalnog islama', rekao je Dodik.

Po njegovim riječima, terorist je uzvikivao da ne želi ubijati braću muslimane, već američke građane, što jasno upućuje na njegove namjere. Istaknuo je da vehabijski pokret svoje ideološke centre na Balkanu ima u Bosni i Hercegovini. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje" Slika nije dostupna Novi vođa Bošnjaka Izetbegović: Treći entitet s hrvatskom većinom je utopija

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene