Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako na izborima nije uspjela ući u parlament, premijer joj je ponudio mjesto ministrice obrazovanja, a nazvao ju je dok je ručala s dečkom, otkrila je medijima.


Bosanka Aida Hadžialić (27) postala je najmlađa ministrica u novoj vladi Švedske, koju je u petak predstavio premijer Stefan Löfven. Zadužena je za ministarstvo obrazovanja.
Aida je imala samo pet godina kada je njezina obitelj izbjegla iz ratom zahvaćene BiH, odnosno iz Foče, piše Klix.ba.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo"

'Preko noći smo morali ostaviti sve iza sebe - kuću, članove rodbine i prijatelje. Nekako smo jedva prikupili novac za putovanje u Švedsku', napisala je Hadžialić na svom blogu.

Aida se u politiku uključila sa 16 godina, nakon ubojstva švedske političarke Anne Lindh. Pridružila se Švedskoj socijaldemokratskoj uniji (SSU). Diplomirala je pravo 2010. godine, nakon čega je postala gradonačelnica Halmstada.

Švedska će priznati palestinsku državu

Sada je, s 27 godina postala najmlađa švedska ministrica u povijesti te zemlje.

Na ovogodišnjim izborima nije uspjela ući u švedski parlament, ali joj je potom švedski premijer Stefan Löfven ponudio mjesto ministrice. Premijerov poziv došao joj je s prikrivenog broja, dok je ručala s dečkom, otkrila je medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook