Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ploveći rijekom, jedna obitelj nije ni slutila da bi njihovu kćer riba mogla koštati života.


Rijeka Suwanee postala je poprište strašnog događaja nakon što je iz vode iskočila jesetra te ubila djevojčicu, a ozlijedila njezinu majku i brata koji su rijekom plovili čamcem, pišu američki mediji.

Vezani članci Rat u Gazi Sve dramatičnije u Gazi: Broj žrtava porastao na 87, ispaljeno je oko 1750 raketa Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama

Petogodišnjakinja je preminula, a brat i majka su ozlijeđeni te moraju na operaciju lica.
Ovaj se događaj zbio u četvrtak na Floridi, u blizini mjesta Fanning Spring.

'Jayln Rippy umrla je u nesreći, a njezina majka Tanya Faye (31) i brat Trevor (9), su ozlijeđeni. Oboje će trebati operaciju lica', priopćili su službenici.

VIDEO Bizarna nesreća: Lift joj prikliještio glavu

Ovo je prvi prijavljeni smrtni slučaj od ugriza jesetre na rijeci Sumwanee, prema Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja na Floridi. Međutim, jesetre su ove godine ozlijedile još dvoje ljudi. Na rijeci Santa Fe na Floridi u petak je također ozlijeđen bračni par u sličnom incidentu.

'S niskim razinama vode u rijekama, jesetre skaču više nego obično. Želimo da svi koji plove rijekama Suwanee i Santa Fe da budu svjesni da jesetre skaču te da su ljudi zbog toga ozlijeđeni', rekao je Andy Krausse, područni zapovjednik.

Pojedine vrste jesetre mogu narasti do 5,5 metara. Prekrivene su koštanim pločama, a njihovi udarci, kako se pokazalo, mogu biti iznimno opasni.

Ove ribe iz vode mogu skočiti i do nekoliko metara, ali ne pokušavaju napasti ljude - iz vode iskaču kako bi izjednačili tlak u ribljem mjehuru te zbog komunikacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook