Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanske vlasti poduzele su izvanredne mjere u pozivu potencijalnim roditeljima koji bi željeli udomiti djevojčicu.


Trogodišnja djevojčica Grace rođena je 25 tjedana ranije, ima cerebralnu paralizu i kroničnu plućnu bolest. Trenutačno se nalazi kod sredovječnih skrbnika koji su u proteklih 19 godina udomili 40 djece, ali kažu da odlaze u mirovinu i odlučili su drugima prepustiti daljnje udomljavanje, piše news.com.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Dosad otkriven u više od 50 država: Britanski soj koronavirusa mogao bi postati dominantan u cijelom svijetu Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija U pokušaju da spriječe širenje novog soja testirat će 80 tisuća ljudi: "U opasnoj smo fazi, a imamo i nove varijante"

Biološka majka ove djevojčice nije mogla skrbiti za nju zbog ozlijede mozga. Grace ima starijeg brata i sestru koji su posvojeni, ali nju nitko još nije želio posvojiti.

Trenutačni skrbnici Jill i Paul kažu da potencijali roditelji ne bi trebali biti obeshrabreni Gracinim stanjem jer se razvija bolje od svih očekivanja liječnika koji su se bojali da nikada neće hodati.

Odrekao se vrijednog i dobio neprocjenjivo

'Kada smo prvi put čuli za Graceine posebne potrebe, pitali smo se hoćemo li se moći brinuti za nju. Ali kada smo je vidjeli prikopčanu na kisik znali smo da joj moramo pomoći', ispričala je 57-godišnja Jill.

'Mislim da postoji percepcija da bi Grace mogla biti zahtjevno dijete zbog zdravstvenih problema. Potreban joj je jedan roditelj koji ostaje kod kuće, jer joj je potrebno mnogo njege, ali s njezinim umom je sve u redu. Bistra je kao bilo tko. Veoma je inteligentno dijete. Veoma posebna djevojčica', dodaje Jill.

Vlasti su se za pomoć obratili i medijima te objavili molbu za posvojenje jer žele djevojčici pronaći dom prije Božića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook