U zabačenom selu u kineskoj provinciji Guizhou 12-godišnja Huang Puli bila je prinuđena napustiti školu kako bi se brinula o teško bolesnom ocu koji je prošle godine pri padu s drveta zaradio teška, trajna oštećenja mozga.


Selo u kojem žive je vrlo siromašno, bez osnovne infrastrukture i objekata. A njihova obitelj je još siromašnija. Nije pretjerano reći da malena Huang nema ništa osim zidova, stare bake i oca koji je sada 'biljka'. Njezina majka je otišla iz kuće prije 3 godine i nikada se nije vratila, pišu kineski mediji.

Vezani članci Napadnuti mladić Jedva izvukao živu glavu: "Stajao sam normalno. Odjednom mi je netko došao s leđa..." Spašena djevojčica koju je na obali Massachussettsa odnio vjetar prema pučini Petogodišnjakinju jak vjetar odnio prema pučini, otac je jedva spasio: "Imala je sreće i čvrsto se držala..."

>> Djevojčica (7) pleše polugola kako bi prehranila obitelj!

Za takvu siromašnu obitelj medicinski su troškovi postali golem teret. Huang je posudila 110.000 juana kako bi platila kako bi platila račun za usluge neurokirurga u Narodnoj bolnici u Anshunu gdje se njezin otac trenutno nalazi na liječenju. 

Huang se svako jutro diže u 6 sati i potom ocu, koji leži u krevetu, pomaže pri vježbama, a potom ga masira. U 7 sati spravlja zobenu kašu i ocu daje doručak. Od 9 do 12 sati otac pohađa terapiju kisikom. Nakon ručka Huang oca opere, a potom ga ponovno masira. Ponekad joj u tome pomaže baka, no i ona je već stara i nemoćna. U 17 sati ide na tržnicu kako bi kupila povrće i meso te ocu kuha večeru. Nakon večere mu, uz pomoć medicinskih sestara, skida prljavu i oblači čistu odjeću. Prije nego ode spavati oca još jednom osvježi i stavi mu lijekovitu mast na rane. Idući dan ova djevojčica ponovno radi jedan te isti težak 'posao'.

Njezina je priča dirnula svakog tko je za nju čuo. Njezina bivša škola je pomogla sakupiti 50.000 juna, a siromašni suseljani su sakupili još 1.800 juana. Nakon što je njezina priča objavljena na Twitteru počele su stizati i druge donacije koje će hrabroj i nesebičnoj djevojčici barem malo olakšati brigu za bolesnog oca. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju