Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo od ozljeda

Dječak se zapalio jer mu roditelji nisu imali novaca za novu odjeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 13-godišnjeg Kamrana Khana nisu imali novaca za njegovu novu školsku odoru.

Khanovi roditelji nisu imali novca ni da ga pošalju u školu, no zahvaljujući njegovim dobrim ocjenama lokalna privatna škola dopustila mu je da pohađa nastavu besplatno. Khan nije nikada ništa tražio, sve do prošlog mjeseca kada je molio majku da mu kupi novu školsku uniformu jer ga je bilo sram stare koja je bila iznošena.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Iako mu je majka više od svega željela kupiti novu odjeću nije mogla jer nije imala novaca. Dječak je bio uporan što je majku iznerviralo te ga je naposlijetku ošamarila, piše AP.

>> Italija: Mjesecima nije primio plaću, pa se iz očaja zapalio

Dječaka je to toliko pogodilo da je rekao da će se ubiti ne kupe li mu novu uniformu i istrčao iz kuće, polio se benzinom i zapalio se. Zadobio je opekline na 65 posto tijela, a kako obitelj nije uspjela prikupiti dovoljno novca za njegovo liječenje dječak je podlegao ozljedama nakon nekoliko dana.

Oko 60 posto Pakistanaca živi na rubu siromaštva, sa zaradom manjom od dva dolara na dan, prema podacima Svjetske banke. Iako je trošak školovanja u javnim školama samo oko dva dolara mjesečno, mnogim pakistanskim obiteljima i to je previše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene