Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere štednje pogađaju sve

Italija: Mjesecima nije primio plaću, pa se iz očaja zapalio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što mjesecima nije primao plaću marokanski radnik koji boravi u Italiji u znak prosvjeda sam se zapalio, i to samo dan nakon što se jedan talijanski biznismen zbog spora oko poreza odlučio na isto.

Građevinski radnik (27) oporavlja se u bolnici od opeklina koje je zadobio nakon što se polio benzinom i zapalio ispred Gradske vijećnice u Veroni. Na očajnički potez odlučio se, potvrdila je talijanska policija, zbog nestašice, donosi Guardian, i činjenice da je zadnju plaću primio prije četiri mjeseca.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Čini se kako se ugledao na talijanskog biznismena (58) koji se samo dan ranije zapalio u svom automobilu ispred bolonjskog poreznog ureda. Njegova žalba na odluku kako mora platiti tisuće eura navodno neplaćenog poreza odbijena je, a 58-godišnjak je prilikom pokušaja samoubojstva zadobio teške opekline.

Podsjetimo, vlada premijera Marija Montija u krenula je u borbu s poreznim neplatišama koji su, prema njihovoj procjeni, Italiju koštali oko 120 milijardi eura godišnje. Sindikati pak tvrde kako mjere štednje, uključujući poreze, rezove potrošnje i reformu mirovinskog sustava, neproporcionalno opterećuju obične radnike. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene