Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen dan žalosti

FOTO Stravična nesreća u Dalmaciji: Dvije sestre smrtno stradale, prizori smrskanog auta su šokantni

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Zeljko Puhovski/Cropix Prometna nesreća u Dicmu Prometna nesreća u Dicmu Foto: Pixsell Prometna nesreća u Dicmu - 8 Prometna nesreća u Dicmu - 8 Foto: Duje Klaric/Cropix Prometna nesreća u Dicmu - 7 Prometna nesreća u Dicmu - 7 Foto: Duje Klaric/Cropix +5 Prometna nesreća u Dicmu - 6 Galerija 1/10 >>
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila lakše je ozlijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno doznaje da su život izgubile dvije sestre.

Ta se prometna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko od Prisoja, gdje su se sudarila dva osobna automobila marke Mercedes i Škoda. Za volanom Mercedesa bio je 19-godišnjak, dok su u Škodi bile dvije djevojke, za koje se neslužbeno doznaje da su sestre.

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život. Policija još nije objavila podatke kolikom su se brzinom vozila kretala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prometna nesreća Traže se očevici: Pijani vozač oborio maloljetnika na pješačkom prijelazu, bori se za život

O jačini sudara na mjestu događaja je svjedočio i motor jednog od automobila koji je od mjesta sudara bio odbačen nekoliko metara. Očevid je trajao do 4:40, obavio ga je zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva iz Splita u suradnji sa sinjskom policijom, a za to je vrijeme promet tekao jednim kolničkim trakom.

DORH objavio detalje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provelo je očevid na mjestu nesreće. Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita skretanje ulijevo. Mercedes se u tom trenutku kretao istočnom prometnom trakom u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. 

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

U Kaštelima proglašen dan žalosti

Povodom stravične nesreće i smrti dviju mladih djevojaka grad Kaštela proglasio je subotu, 10. lipnja Danom žalosti. Obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Kaštela na pola koplja na zgradi gradske uprave Grada Kaštela, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih osoba ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene