Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Francuskoj

Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Zec, Ilustracija
Zec, Ilustracija Profimedia
Aktualno Galerija +0 Zec, Ilustracija Galerija 1/1 >>
U gradiću na jugu Francuske došlo je do nekontroliranog množenja i najezde divljih zečeva koji uništavaju poljoprivredna gospodarstva, a gradonačelnik je kao rješenje predložio – gulaš.

Gradonačelnik francuskog gradića Baillarguesa oblijepio je grad plakatima s receptom za gulaš od zečetine, kao svoje rješenje za najezdu divljih zečeva u tom gradu.

Ti mali glodavci napravili su veliku štetu, uništavaju polja, poljoprivredna dobra, golfske terene, kaže gradonačelnik Jean-Luc Meissonnier. "Jedu vašu salatu, luk, voće i povrće. Pojeli su sve jagode na našim farmama. Ako se ništa ne poduzme, šteta bi mogla biti još veća", poručio je građanima.

Po gradu je polijepljeno šezdesetak plakata na kojima je slika zeca i tekst: "Ja sam taj koji svaku noć uništava vašu zemlju, vaša polja, vašu prugu...", a uz njega je i plakat s receptom za gulaš od zečetine.

"Nakon sastanka s prefektom odlučeno je da se poduzmu dodatne mjere poticaja za uništavanje zečeva", rekao je vijećnik za francusku televiziju France 3, prenosi Huffington post. Državne službe također su zatražile od deset lokalnih vlasti oko Montpelliera da djeluju protiv najezde divljih zečeva.

Ideju su oštro osudile udruge za zaštitu životinja, koje su zatražile pronalazak nekog drugog rješenja. "Ova reklamna kampanja je skandalozna", rekao je jedan od aktivista.

Aktualno Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi Foto: Dnevnik Nove TV Sabornica Sabornica Foto: Dnevnik Nove TV Zoran Milanović, Andrej Plenković i Peđa Grbin Zoran Milanović, Andrej Plenković i Peđa Grbin Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sandra Benčić, Nikola Grmoja, Andrej Plenković i Peđa Grbin Hrvatska Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene