Glavni direktor tvrtke Giovanni Castellucci je oslobođen krivnje (Foto: AFP)
Glavni direktor tvrtke Giovanni Castellucci je oslobođen krivnje (Foto: AFP)

Trojica direktora iz Autostrade per l'Italia, kao i trojica bivših direktora te tvrtke, u petak su proglašeni krivima za ubojstvo iz nehaja zbog smrti više od 40 ljudi u nesreći iz 2013. na jednoj od cesti te tvrtke.


Glavni direktor tvrtke Giovanni Castellucci je oslobođen krivnje. Ova bi presuda mogla otvoriti vrata za moguće zahtjeve za odštetu od Autostrade koja je pod istragom i zbog prošlogodišnjeg urušavanja vijadukta kod Genove kojim je upravljala pri čemu je prošlog kolovoza poginulo 43 ljudi.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Jezivi zločini u susjedstvu: Ubio suprugu pa sebe, a sada su istražitelji pronašli još tri tijela Imane Fadil (Foto: AFP) Misteriozna smrt marokanske manekenke i stalne gošće Berlusconijevih "bunga bunga" zabava

Oslobađanje Castelluccija ponovno je pokrenulo kritike vladajućih upućene Autostradi, prometnoj franšizi infrastrukturne grupacije Atlantia koju kontrolira Benetton. Potpredsjednik vlade Luigi Di Maio je na svojoj Facebook stranici prozvao presudu Castellucciju, ujedno i direktoru Atlantije, "neshvatljivom", pa je ponovio da vlada želi povući koncesije Autostradi u Italiji.

Presude u petak povezane su sa slučajem koji su državni tužitelji pokrenuli nakon što je autobus na cesti između Napulja i Barija u srpnju 2013. pao s vijadukta u blizini grada Avellina.

Autostrade su tad optužene za loše održavanje zaštitnih ograda. (Hina)