Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorio uvjete odlaska

Direktor BP-a Hayward podnosi ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni izvršni direktor naftne korporacije British Petroleum (BP) Tony Hayward podnijet će ostavku u sljedeća 24 sata, objavili su u nedjelju britanski mediji

Po BBC-ju, Hayward je već dogovorio uvjete odlaska s upravom kompanije, suočen s žestokim kritikama zbog načina na koji je BP rješavao problem s bušotinom Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu i najgorom ekološkom katastrofom u povijesti SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blato u izvor BP: Operacija ‘static kill’ uspješna Slika nije dostupna Ispalo da rade više BP mijenjao fotografiju da bi se prikazali zaposlenijima

>> Alarmantno: Nafta curi nedaleko od bušotine?

Po britanskim listovima Sunday Timesu i Sunday Telegraphu, Hayward u slučaju prekida ugovora ima pravo na otpremninu u iznosu jednogodišnje plaće, a prošle je godine s plaćom i premijama zaradio oko tri milijuna funta.

BBC piše da će ga na funkciji zamijeniti Amerikanac Bob Dudley koji je u lipnju preuzeo vođenje operacije zatvaranja bušotine i saniranja štete u Meksičkom zaljevu. Robert Dudley je član upravnog vijeća tvrtke za aktivnosti u Americi i Aziji.

Predsjednik uprave BP-a Carl-Henric Svanberg je zaključio da bi jedino Haywardov odlazak omogućio tvrtki da se izvuče iz problema u kojima se nalazi, piše BBC. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene