Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještena i hrvatska policija

U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

Kokain, ilustracija
Kokain, ilustracija Foto: Getty Images
Belgijska policija je prije tjedan dana uhitila 36-godišnjeg Zagrepčanina T. Š. zbog sumnje da je sudjelovao u dopremi pošiljke od 2,7 tona kokaina u Belgiju.

Specijalna jedinica belgijske federalne policije je u velikoj akciji zaplijenila 2,7 tona kokaina i uhitila dvadesetak osoba, među kojima je i 36-godišnji Zagrepčanin T. Š., diplomirani ekonomist koji je u Hrvatskoj vodio više tvrtki.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina. Zajedno sa Zagrepčaninom, uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine.

Prema informacijama tamošnje policije, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u luci u Antwerpenu te su policajci čekali tko će doći po njega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ožalošćena obitelj Beba iskopana iz groba nakon što ju je prolaznik čuo kako plače četiri dana nakon ukopa

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošloga ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednoga maloljetnika, a među njima i T.Š.-a, izvijestio je Jutarnji list.

Hrvatska policija je, doznaje Jutarnji, izvještena o uhićenju T.Š.-a. Inače, on u Hrvatskoj nikad nije bio kazneno niti prekršajno gonjen, već je upravljao ili imao nekoliko manjih tvrtki, a u mladim danima uspješno se bavio malim nogometom te je igrao na nekoliko turnira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene