Velike poplave u Veneciji prošlog tjedna nanijele su ozbiljne štete nekim mozaicima i stupovima u bazilici sv. Marka, objavili su lokalni mediji u utorak, naglašavajući da su neki elementi nepopravljivo oštećeni i moraju biti zamijenjeni.


Među oštećenima je nekoliko podnih mozaika na desnoj strani zgrade, koji prikazuju slike paunova i prekrivač od cvijeća, prenosi se u medijima izjava Pierpaola Campostrijija, jednoga od prokuratora bazilike.

Vezani članci Poplave u Pakistanu VIDEO/FOTO Cijeli se grad utapa u poplavama: Bujica odnosi fotelje i naslonjače Slika nije dostupna Nevrijeme u Italiji: Troje ljudi poginulo, Veneciji prijeti nova poplava

"Temelji nekih mramornih stupova također su teško oštećeni", rekao je. Mozaici bi još uvijek mogli biti spašeni, rekao je Campostrini za novinsku agenciju Ansu, ali oštećeni temelji stupova moraju se zamijeniti.

"Pun raspon štete neće se znati dok se sve ne osuši, što će trajati nekoliko mjeseci", dodao je. Šteta koju je nanijelo more "spora je, ali nemilosrdna", rekao je. Venecija je prošli tjedan pretrpjela najtežu poplavu proteklih desetljeća.

Razina vode 12. studenoga povisila se na 187 cm iznad normalne razine mora. Trg sv. Marka i unutrašnjost bazilike teško su poplavljeni, a kripta je potpuno bila pod vodom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju