Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjičio političare

Detektiv 'maknut' s istrage o zlostavljaju djece: 'Bilo je previše neugodno za mnoge ljude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši detektiv Scotland Yarda koji je osvojio podršku javnosti za svoj rad u slučaju koja uključuje rješavanje ubojstva od prije 19 godina, tvrdi da je udaljen s dužnosti kada je kolegama rekao za svoje planove da istraži političare zbog tvrdnji o zlostavljanju djece.

Umirovljeni detektiv Clive Driscoll kaže da su njegove istrage o domovima za djecu u Londonu iz 1980-ih bile 'previše neugodne za mnogo ljudi', piše BBC.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Dodaje kako mu je, dok je provjeravao navode o zlostavljanoj djeci u domovima u četvrti Lambeth, prolijeđen popis osumnjičenika, koji su uključivali političare. Sve je osumnjičene namjeravao istražiti.

'Pojedini su ljudi lokalni političari, pojedini su radili međunarodno. Čini se da je sve bilo povezano i s drugim sektorima diljem zemlje', kaže Driscoll.

Tvrdi da je udaljen s mjesta nakon što je svoju sumnju podijelio na sastanku s drugim službenicima.

Policija spasila 450 zlostavljane djece iz sirotišta!

'Sigurno sam tijekom sastanka o slučaju, otkrio imena osumnjičenih. 100%, ali su ime izvijestili da to nije primjereno i da će me udaljiti s dužnosti', rekao je detektiv.

Guardian piše kako se vjeruje da se istrage nastavljaju u više od 20 domova za djecu, nakon što je Driscoll, koji je u policiji radio više od 30 godina protiv svoje volje umirovljen.

Prije nego je umirovljen vodio je istragu prema kojoj su dva muškarca osuđena za ubojstvo Stephena Lawrencea 2012. godine, odnosno 19 godina nakon ubojstva i po tome je bi poznat u britanskoj javnsoti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene