Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osnovana prije tek tri godine

Nevjerojatni podaci o tvrtci čije je oružje bilo u avionu koji se srušio u Grčkoj

Mjesto pada zrakoplova u Grčkoj - 1
Mjesto pada zrakoplova u Grčkoj - 1 Foto: Screenshot/Reuters
Tvrtka Valir iz Srbije koja je prodala naoružanje Bangladešu i poslala ga avionom koji se srušio u Grčkoj osnovana je tek 2019. godine, a u dvije godine poslovanja ostvarila je prihod više od 7,5 milijardi dinara što je malo manje od 64 milijuna eura.

Tvrtka koja je prodala školske mine Bangladešu ima samo jednog zakonskog zastupnika - Mladena Bogdanovića, registrirana je u Beogradu, a posluje tek tri godine. Bogdanović je tvrtku otvorio 2019. s kapitalom od tek 100 dinara, a u 2022. tvrtka je uprihodila oko 55 milijuna eura, javlja Nova.rs.

Valir ima tek troje zaposlenih, a bilježi znatan rast prihoda. Naime, u prvoj godini poslovanja 2019. Valir nije imao prihoda, da bi već iduće godine tvrtka imala 1,5 milijardu dinara prihoda, a 2021. više od 6,5 milijardi.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, Grčka, ilustracija ne zna se što je prevozio VIDEO U Grčkoj pao teretni zrakoplov koji je letio iz Srbije: "Teret tretiramo kao opasan materijal"

Bogdanović je u nedjelju kazao što je točno bilo u pošiljci koja je iz Niša avionom putovala za Jordan odakle je trebala biti dostavljena krajnjem kupcu - Bangledešu.

Pročitajte i ovo Ostaci teretnog zrakoplova ''OPASAN MATERIJAL'' Otkriveno što je točno iz Srbije prevozio zrakoplov koji se srušio u Grčkoj: ''Oružje je bilo namijenjeno obuci vojske krajnjeg kupca''

"U pitanju su školske mine čiji izvoz je dogovoreni ugovor potpisan 2021. godine sa Ministarstvom obrane Bangladeša. U pitanju su školske mine na kojima su se trebali obučavati pripadnici bangladeške vojske", rekao je Bogdanović za Nova.rs te izrazio žaljenje zbog nesreće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene