Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački predsjednik Jalal Talabani pati od "premorenosti i dehidracije", ali je izvan životne opasnosti, izvijestili su iz njegova ureda, dan pošto je primljen u bolnicu u Jordanu.


"Prvi nalazi pretraga pokazuju da je njegovo stanje stabilno i da nema razloga za zabrinutost", piše u priopćenju predsjedničkog ureda, u kojemu se dodaje da su "svi vitalni organi predsjednika u dobrome stanju".

Vezani članci Jovenel Moise sa suprugom Predsjednik Haitija ubijen u svom domu, prva dama ranjena: Amerikanci zbog straha zatvorili veleposlanstvo Slika nije dostupna Predsjednik iračkog parlamenta podnio konačnu ostavku

"Pretrage su pokazale da njegova ekselencija pati od premorenosti zbog koje je izgubio puno tekućine i dehidrirao", dodaje isti izvor.

74-godišnji Talabani je izabran za predsjednika u travnju 2005. Prvi je kurdski predsjednik u povijesti suvremenog Iraka, a u travnju 2006. je ponovno izabran na četverogodišnji mandat.

Kao tradicionalni regulator iračke političke pozornice, posljednjih dana je u više navrata pokušavao smiriti napetosti u različitim aferama koje bi mogle dodatno pojačati sektaške sukobe u Iraku.