Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesigurna vremena

Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

David Cameron
David Cameron Foto: Afp
Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron sastao se s libanonskim premijerom u nedjelju. Tema razgovora bili su sukobi na izraelsko-libanonskoj granici.

David Cameron, britanski ministar vanjskih poslova upozorio je u nedjelju o "ektremno visokoj" opasnosti eskalacije situacije između Izraela i Libanona tijekom sastanka s libanonskim premijerom Najibom Mikatijem u Londonu te se zauzeo za smirivanje i obuzdavanje situacije.

U objavi na društvenim mrežama lord Cameron napisao je da "eskalacija sukoba u Gazi na Libanon, Crveno more ili širu regiju, doprinijela bi ekstremno visokoj razini opasnosti i nesigurnosti u svijetu".

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Arhitektura mira Dan kada je razum pobijedio oružje: Hrvatska se upisala u svjetsku povijest, a isto bi mogla i danas - ''Mogućnost izgradnje bolje budućnosti nije nikada izgubljena''

Dodao je i d je zahvalan libanonskome premijeru što je pristao "porazgovarati o ovim iznimno bitnim pitanjima" kao i na trudu da se spriječi eskalacija sukoba, prenio je DailyMail.

Sukobi uzduž libanonsko-izraelske granice između skupine Hezbolah i Izraela i dalje jačaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene