Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danski inovator Peter Madsen, osumnjičen za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall na njegovoj podmornici u kolovozu, priznao je da je raskomadao njezin tijelo, no i dalje niječe da ju je ubio, objavila je u ponedjeljak danska policija.


Madsen je dosad uporno tvrdio da je novinarka poginula nesretnim slučajem i da nije osakatio njezino tijelo.

Vezani članci Suđenje Peteru Madsenu (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Scanpix / AFP) Danski monstrum koji je raskomadao novinarku na sudu traži manju kaznu Kim Wall ubijena je tijekom intrevjua na podmornici (Foto: AFP) Na doživotni zatvor osuđen poduzetnik koji je ubio novinarku na podmornici

Policija je priopćila da im je Madsen na ispitivanju 14. listopada rekao da je Wall (30) stradala od trovanja ugljičnim monoksidom u podmornici dok se on nalazio na palubi.

Ranije je govorio da je poginula nesretnim slučajem tako što ju je udario teški poklopac podmornice nakon čega je bacio njezino tijelo u zaljev Koge, nedaleko Kopenhagena.

Policija je najavila da će proširiti optužnicu, koja već uključuje ubojstvo i sakaćenje tijela, na seksualni napad bez snošaja na temelju 14 ubodnih rana na genitalijama stradale novinarke.

Novinarkin torzo pričvršćen za komad metala pronašao je biciklist, a tragovi njezine krvi pronađeni su u podmornici koja je potonula 11. kolovoza.

Danac je u pritvoru od 12. kolovoza i isprva je bio optužen za ubojstvo iz nehaja.

Wall, slobodna novinarka koja je pisala priču o Madsenu, nestala je u kolovozu nakon što ju je inovator odveo na otvoreno more na svojoj 17 metara dugačkoj podmornici UC3. (Hina)