Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama danas će se susresti s ministrom financija Jackom Lewom, najavila je Bijela kuća nakon što je objavljeno da se u Predstavničkom domu republikanci nisu uspjeli dogovoriti oko plana za izlazak iz proračunske krize.


Obama je nazvao 'neredom' neprekidno pregovaranje u Kongresu kojim se pokušava okončati dvotjedna djelomična blokada rada američke administracije. On je rekao da još uvijek ima vremena za postizanje dogovora.

Vezani članci Barack i Michelle Obama Obamina hit-knjiga bi mogla dobiti filmsku verziju: Spominje se ime zvijezde koja bi ga trebala glumiti Obećana zemlja, prvi dio memoara bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

'Očekujem da ćemo to riješiti ali nemamo puno vremena', rekao je Obama. On je preporučio čelnicima Kongresa da se brinu za dobrobit države a ne za stranačke interese. Pregovori republikanaca i demokrata i dalje traju u utorak kasno navečer po američkom vremenu.

>>SAD-u prijeti dužnička kriza: Propao novi pokušaj dogovora Obame i republikanaca

Djelomična blokada vlade, zbog koje je 350.000 djelatnika savezne administracije bilo prisiljeno otići na neplaćeni dopust, počela je 1. listopada nakon što Kongres nije usvojio prijedlog zakona o privremenom financiranju vlade.

Ako Kongres do 17. listopada ne odobri mjeru za povećanje iznosa novca za koji će se vlada moći zadužiti, administracija predsjednika Baracka Obame neće moći platiti svoje račune. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook