Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju vojsku?

Danas kontroverzna izvanredna sjednica slovenskog parlamentarnog odbora za obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak se održava izvanredna sjednica slovenskog parlamentarnog odbora za obranu posvećena "spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom" koju je sazvao je predsjednik odbora Žan Mahnić iz najveće oporbene stranke SDS-a.

Sjednica će se održati unatoč pozivima vlade da se otkaže i najavi bojkota nekih vladajućih stranaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "PRITISAK SE OSJEĆA" Napetosti u Savudrijskoj vali: Ribari dogovorili zahtjeve koje će iznijeti resornome ministru Sveta Gera (Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list) PRIMJENA ARBITRAŽNE ODLUKE "Činjenica je da je ta vojarna na stranom teritoriju": Slovenski vojnici sa Sv. Gere traže da im se dodatno plati jer rade u - inozemstvu

Slovenski premijer Miro Cerar je ponovio kako je zabrinut da takvi sastanci i spominjanje vojnog rješenja šalju "krive signale" međunarodnoj zajednici o poziciji Slovenije u arbitražnom sporu s Hrvatskom.

Da će sjednicu bojkotirati već su najavili članovi odbora iz više stranaka, a posebno iz Stranke modernog centra koju vodi premijer Cerar, izvijestili su u srijedu slovenski mediji.

Iz ureda predsjednika Boruta Pahora je u vezi s kontroverznim sastankom poručeno kako predsjednik stalno ističe da arbitražnu presudu treba primijeniti na miran način, onako kako je bio zaključen i arbitražni sporazum, u vrijeme kad je on vodio vladu, no da ne može utjecati na otkazivanje parlamentarne sjednice jer su parlamentarni odbori posebna i nezavisna tijela.

Plenković s oporbom sprema odgovor na slovenski potez

Premijer Andrej Plenković, u okviru priprema za nastavak političkih razgovora sa Slovenijom, pozvao je na konzultacije predsjednike parlamentarnih stranaka u vezi odnosa Hrvatske i Slovenije, u Banskim dvorima, što ćete moći pratiti uživo od 13 sati na portalu DNEVNIK.hr.

Pejčinović Burić: "Branit ćemo interese onako kako bude potrebno"

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić u Dnevniku Nove TV otkrila je da će Hrvatska svoje interese braniti "onako kako bude potrebno".

Podsjetimo isto tako da će se zatvorena sjednica slovenskog parlamentarnog odbora za pitanja obrane o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici, koju je zakazao predsjednik toga odbora iz redova opozicije, ipak održati.

Slovenski premijer Miro Cerar je ponovio kako je zabrinut da takvi sastanci i spominjanje vojnog rješenja šalju "krive signale" međunarodnoj zajednici o poziciji Slovenije u arbitražnom sporu s Hrvatskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene