Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MINISTAR OBRANE U AFGANISTANU

Krstičević posjetio hrvatske zračne snage u Kabulu: "Težimo da Hrvatska postane centar izvrsnosti za obuku stranih pilota"

Damir Krstičević u Kabulu (Foto: MORH)
Damir Krstičević u Kabulu (Foto: MORH) Foto: MORH
Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak je u Kabulu posjetio pripadnike hrvatskih zračnih snaga koji afganistanskim kolegama prenose svoja znanja i iskustvo, priopćeno je iz ministarstva obrane.

Ministar Krstičević je sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, general-pukovnikom Dragom Matanovićem, posjetio pripadnike 10. hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima za obučavanje afganistanskih zračnih snaga u Kabulu.

Pročitajte i ovo Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara" Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

"Drago mi je što hrvatski piloti i tehničari afganistanskim kolegama prenose svoja vrijedna znanja i iskustvo iz Domovinskog rata koje će im pomoći u razvoju sposobnosti. To je još jedna potvrda naše kvalitete i profesionalnosti, a težimo da Hrvatska postane centar izvrsnosti za obuku stranih pilota", poručio je tom prigodom Krstičević.

Hrvatski savjetnički tim iz sastava 9. kontingenta sastavljen je od 10 vojnika - dva pilota, dva tehničara letača, dva zrakoplovna tehničara iz sastava ratnog zrakoplovstva i četiri pripadnika OS koji obavljaju zadaće "Guardian Angela" koje se odnose na prihvat, praćenje i zaštitu i izvlačenje savjetničkih timova u slučaju opasnosti tijekom provedbi njihovih zadataka.

Voditelj 10. hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima pukovnik Tomislav Pušnik upoznao je ministra i generala Matanovića s radom Hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima.

"S afganistanskim kolegama provodimo teorijsku obuku na zemlji i praktičnu obuku u zraku. Drago mi je što svoja iskustva iz Hrvatske možemo prenijeti Afganistancima. Mentoriramo ih kako se u što kraćem vremenu pripremiti za provedbu zadaće i kako što kvalitetnije provesti zadaću," istaknuo je pukovnik Pušnik, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene