Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popustila motorizirana skela

Čudom preživio: Poklopila ga građevinska skela s osam radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična nesreća dogodila se na gradilištu u Manili. U padu pokretne platforme s 28. kata poginulo je deset građevinskih radnika.

Platforma na kojoj su se radnici nalazili, inače je dizajnirana za samo tri osobe, istaknuo je vatrogasac Jerson Moncada, prenosi Reuters. Platforma je popustila i propala zajedno s radnicima sve do sedmog kata. Na njoj se nalazilo osam radnika, koji su svi u padu poginuli i koji su prije nesreće postavljali staklo na zgradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezgoda u Zagrebu Radnik pao na nogu od skele, sa šipkom ga odvezli u bolnicu: Probijen mu je trbuh Slika nije dostupna Otišlo 6000 ljudi VIDEO Drama na poznatoj turističkoj destinaciji, niz erupcija izazvao strah: ''Postoji mogućnost jačih''

>> Filipini: U požaru hotela poginulo 13 osoba, 12 ozlijeđenih

Platforma je pala na trojicu radnika na sedmom katu i na mjestu usmrtila dvojicu, dok je treći zadobio višestruke prijelome po tijelu i prebačen je u bolnicu. Spasioci su neke od poginulih radnika morali doslovce skupljati po sigurnosnim zaštitnim mrežama i kabelima, gdje su se u padu zapetljali.

Gradilište zatvoreno

Gradonačelnik Manile Junjun Binay zatvorio je gradilište dok se ne provede istraga oko incidenta. Iako nema službenih informacija o uzroku nesreće, vatrogasac Moncada ističe kako je u pitanju mogao samo biti kabel koji je popustio pod težinom, ili zakazanje motora, koji je platformu podizao i spuštao.

Da stvar bude uistinu tragična ti su nesretni radnici inače među najslabije plaćenima u Filipinima i rade za minimalne dnevnice. U jednom danu, za toliko opasan posao, oni ne mogu zaraditi više od 47 kuna!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene