Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anđeo smrti uspio u naumu?!

Mengeleov projekt: Grad plavokosih blizanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatno velik broj plavookih i plavokosih blizanaca rođen je u malenom brazilskom gradiću. Je li riječ o slučajnost ili o genetskom projektu zloglasnog Hitlerovog znanstvenika?

Anđeo smrti posjećivao je maleni brazilski gradić od samo sedam tisuća stanovnika Candido Godoy. Rezultat: svaka peta trudnica rađa blizance. Još čudnije: djeca više izgledaju kao da su rođena u nordijskim zemljama, nego u Južnoj Americi. Možda slučajnost, a možda sudeći po otkrićima jednog povjesničara: projekt zloglasnog nacističkog liječnika Jozefa Mengelea - zločinca koji je u Auschwizu pobio 400.000 ljudi. Sebe je nazivao liječnikom, a živim je ljudima vadio srca i okrutno ubijao novorođenčad.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Ilustracija Obitelj ne odustaje Zbog korone već godinama leži u bolnici: Poznati DJ je u induciranoj komi

Nezamislivim je eksperimentima želio stvoriti rasu nadljudi - arijevsku elitu. Pokušao je otkriti kako genetskim manipulacijama doći do što više blizanačkih trudnoća. Stanovnici neobičnog brazilskog gradića svjedoče kako je početkom 60-ih godina tajnoviti čovjek prvi put stigao u njihovo mjesto. Počeo je kao veterinar, ali ubrzo i liječnik koji je liječio tamošnje žene, vodio njihove trudnoće i bavio se umjetnom oplodnjom. 

Anđeo smrti nikada nije uhvaćen. Prema nekim teoretičarima zavjera, Mengelea je štitila svjetska elita okupljena u raznim tajnim društvima - podržavajući na taj način njegove monstruozne zločine u korist stvaranja bjelačke rasne premoći. Jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća, umro je u Brazilu kao slobodan čovjek. Za svoje zločine nikada se nije pokajao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene