Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije hrvatskih političara

'Otišao je još jedan dugogodišnji lider u regiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazak Mile Đukanovića s mjesta crnogorskog premijera iznenadio je i hrvatske političare.

I nakon njegove ostavke, tri godine prije kraja mandata, ostaje mnogo upitnika, baš kao i nakon odlaska Ive Sanadera s mjesta premijera. Dok jedni ne žele nagađati o razlozima povlačenja, drugi tvrde da Europska unija ne može izvršiti takav pritisak.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece

>> 'Odlazim čiste savjesti i uzdignuta čela'

'Ja sam samo čuo da je najavljena njegova ostavka, ali razloge nisam čuo', kaže bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. 'Ne znam o čemu se radi, mogu samo konstatirati da eto time odlazi jedan od zadnjih dugogodišnjih političkih lidera u regiji', smatra Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade i član SDSS-a.

Milo Đukanović na čelu Crne Gore bio je u ključnom trenutku za tu zemlju, u vrijeme stjecanja neovisnosti. I sada, na putu prema Europskoj uniji odustaje. Špekulira se da je upravo EU tražila njegovu ostavku u zamjenu za status kandidata Crne Gore.

'Europska unija može biti rezerviranija, no svakako ne može izvršiti takav pritisak, ali može sam nacionalni političar, u ovom slučaju Milo Đukanović procijeniti situaciju tako da zaključak bude maknut ću se s mjesta premijera', ističe Vesna Pusić iz HNS-a.

Kosor ne uspoređuje Đukanovićev odlazak sa Sanaderovim

On je procijenio da će odstupanje olakšati put Crnoj Gori, kaže Pusić. Milu Đukanovića često se povezivalo s korupcijom i kriminalom, a njegov odlazak s vlasti uspoređuje se s odlaskom Ive Sanadera.

'Ni na koji način ne bih ništa uspoređivala, svaka zemlja ima svoj put, pa naravno i put bivših premijera i svega onoga što se uz određene osobe veže', istaknula je premijerka Jadranka Kosor. I jedan i drugi na odlasku su poručili, došlo je vrijeme da se otvori put novim ljudima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene