Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani evakuirani

VIDEO Kraj drame u Crnoj Gori: Naoružan zauzeo banku, prijetio eksplozijom pa se predao policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u crnogorskom gradu Baru evakuirala je dio Ulice Maršala Tita zbog prijetnje naoružanog muškarca da će aktivirati eksploziv. Nakon nekoliko sati pregovaranja i razgovora s potpredsjednikom vlade, muškarac se odlučio predati.

E. B. je od jutros ispred poslovnice banke u Baru prijetio da će aktivirati eksploziv. Nakon nekoliko sati pregovaranja i razgovora s potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem, odlučio se predati policiji.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

 

Novinarima za sada pristup užem krugu poslovnice banke nije dozvoljen.

Prije prijetnje oblijepio vrata banke

Naoružani muškarac je jutros prije prijetnje poslovnicu banke oblijepio natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke". Policija je tijekom prijepodneva potvrdila dojavu o tome da jedna osoba prijeti kako će aktivirati bombu.

Višesatni pregovori s muškarcem su bili bezuspješni, a dolazili su i članovi njegove najuže obitelji. Policija je satima pregovarala s muškarcem.

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na mjestu događaja su vatrogasci.

Zabranio zaposlenima ulazak u banku

Glasnogovornik Osnovnog državnog tužiteljstva u Baru Radovan Đurišić rekao je da je muškarac jutros zabranio zaposlenima ulazak u poslovnicu banke. Rekao im je da je naoružan i da nosi eksploziv.

"Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlenike Primorke od strane banke", rekao je Đurišić.

"S obzirom na to da osoba nije nasilna, nema talaca i ne prijeti nikom osim sebi, nadamo se da će pregovori dati rezultata", kazao je Đurišić. Navodi da su provjerama utvrdili kako se ne radi o osobi sklonoj kriminalnim aktivnostima, pišu Vijesti.

Objavio sve na YouTubeu

Muškarac koji se predstavio kao E. B. prethodno je dostavio medijima snimak s YouTubea, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije s bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilijunska šteta.

Muškarac na snimci pokazuje dio improviziranih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali", kazao je.

Tvrdi da je sin radnika Primorke

"Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancirku, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizirane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improviziranim napravama bit će vrećice s čavlima, ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je na snimci i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo tko pošalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", da će biti odgovorni za "kaos koji nastane".

Na snimci je rekao i da je sin radnika Primorke. "Ja sam spreman dati život za njih", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene