Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se do daljnjeg

Clinton i dalje pati od želučanih problema, otkazala turneju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo je odgodila put u Maroko, a na kraju je otkazala čitavu turneju po sjevernoj Africi i Bliskom istoku. Zasad nije jasno kada bi se trebala vratiti redovitom obavljanju dužnosti.

Američka državna tajnica Hillary Clinton otkazala je zbog bolesti ovotjedni posjet Maroku gdje je trebala sudjelovati na sastanku o Siriji, kao i posjet Tunisu i Abu Dabiju, objavio je u ponedjeljak navečer njezin savjetnik u State Departmentu.

Šefica američke diplomacije neće otići u srijedu u Marakeš na međunarodni sastanak "Prijatelja sirijskog naroda". Ona ne ide u četvrtak u Tunis, kao ni u petak u Ujedinjene Arapske Emirate, prema elektronskoj poruci glavnog savjetnika i glasnogovornika Hillary Clinton, Philippa Reinesa.

Pročitajte i ovo Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) razmišlja o tome Hillary Clinton je "pod velikim pritiskom" da se kandidira za izbore 2020.: "Nikad ne reci nikad" Michael Cohen (Foto: Jim WATSON / AFP) PRED KONGRESOM Dramatično svjedočenje bivšeg Trumpova odvjetnika: "On je varalica, rasist i lažljivac"

>> Hillary Clinton napao želučani virus, odgodila putovanje

Nakon što je u nedjelju navečer objavio da državna tajnica ima gastro virus, Reines nije precizirao kada bi Clinton mogla nastaviti svoje profesionalne aktivnosti.

U Maroko će umjesto nje otputovati zamjenik William Burns na 4. sastanak "Prijatelja sirijskog naroda", koji okuplja stotinjak zemalja. Na sastanku se očekuje donošenje odluke o povećanju pomoći koaliciji sirijske oprobe i njezinom punom političkom priznanju, posebice od Sjedinjenih Država.

Hillary Clinton (65) putuje u inozemstvo prosječno dva puta mjesečno i drži rekord po broju putovanja. Nakon četiri godine na čelu američke diplomacije, ona bi u siječnju trebala napustiti tu dužnost.

Američki tisak je nagađao da bi se Clinton 2016. mogla kandidirati na predsjedničkim izborima, ali je ona odgovorila da se želi povući iz politike i vratiti se privatnom životu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene