Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U travnju 2012., kada se navršava stogodišnjica potonuća Titanica, jedan će prekooceanski putnički brod, na kojemu će se nalaziti i članovi obitelji žrtava brodoloma, krenuti na krstarenje istom rutom kojom je plovio legendarni parobrod.


Kruzer Balmoral trebao bi 8. travnja 2012. isploviti iz luke Southampton, a 14. travnja doploviti do mjesta na kojemu se nalazi olupina Titanica. Na putovanju će putnici posjetiti francuski Cherbourg i irski Cobh, izjavio je predstavnik britanske putničke agencije Miles Morgan Travel, koja organizira putovanje.

Vezani članci Službeni izvještaj o potonuću Titanika (Foto: Dix Noonan Webb) Dužnost mu je bila sve: Nevjerojatna priča časnika koji je prživio Titanik pa otišao u rat Slika nije dostupna "Vidjeli smo tijelo žene u spavaćici s bebom čvrsto priljubljenom na prsa"

Balmoral će preploviti sjeverni dio Atlantika, a u noći na 15. travnja 2012. stići će i do mjesta na kojemu je Titanic udario u santu leda, pri čemu je poginulo 1.500 putnika. U znak sjećanja na žrtve brodoloma, osam km iznad olupine Titanica održat će se posebna ceremonija. Brod će potom nastaviti putovanje prema newyorškoj luci.

Među putnicima će biti mnogobrojni članovi obitelji žrtava, ali i onih koji su preživjeli. Među njima je Jane Allen. 'Rezervirali smo mjesto kako bismo odali počast našemu rođaku Thomasu Pearsu koji je tada poginuo, no njegova supruga je preživjela brodolom', rekla je. (Hina)