Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Cipra je na ovu ideju došao i prije no što je država pala na koljena i, pod prijetnjom bankrota, bila prisiljena zatražiti međunarodnu financijsku pomoć.


Ciparski predsjednik osmislio je originalan način za izlazak zemlje iz krize. Predlaže otvaranje kasina.

Vezani članci Golema naftna mrlja širi se po Sredozemlju Nakon incidenta u termoelektrani, opasna naftna mrlja veličine 800 kilometara širi se Sredozemljem Novac, ilustracija Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“

Kockanje je dosad bilo dopušteno samo u sjevernom, turskom dijelu Cipra. U južnom dijelu otoka, koji je dio Europske unije, kockanje je zakonom zabranjeno.

>> Otvorile se banke na Cipru, čuvaju ih naoružani stražari

Predsjednik Nicos Anastasiades vjeruje da će kasina privući bogate turiste. Inače, to je bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja početkom godine.

'Naravno da će to pomoći jer previše ljudi sada prelazi granicu i tamo ostavlja novac. Bolje da kasina otvorimo ovdje', kaže stanovnik Nikozije Christos Constantinou.

'Mislim da to nije dovoljno, s obzirom na situaciju. Treba učiniti više. Sama kasina neće pomoći', smatra George Papageorgiou, još jedan stanovnik Nikozije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook