Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ideju došao predsjednik

Ciprani će državu iz krize pokušati izvući otvaranjem kasina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Cipra je na ovu ideju došao i prije no što je država pala na koljena i, pod prijetnjom bankrota, bila prisiljena zatražiti međunarodnu financijsku pomoć.

Ciparski predsjednik osmislio je originalan način za izlazak zemlje iz krize. Predlaže otvaranje kasina.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana"

Kockanje je dosad bilo dopušteno samo u sjevernom, turskom dijelu Cipra. U južnom dijelu otoka, koji je dio Europske unije, kockanje je zakonom zabranjeno.

>> Otvorile se banke na Cipru, čuvaju ih naoružani stražari

Predsjednik Nicos Anastasiades vjeruje da će kasina privući bogate turiste. Inače, to je bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja početkom godine.

'Naravno da će to pomoći jer previše ljudi sada prelazi granicu i tamo ostavlja novac. Bolje da kasina otvorimo ovdje', kaže stanovnik Nikozije Christos Constantinou.

'Mislim da to nije dovoljno, s obzirom na situaciju. Treba učiniti više. Sama kasina neće pomoći', smatra George Papageorgiou, još jedan stanovnik Nikozije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene