Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši britanski premijer Tony Blair odlučno je opovrgao da je prevario sunarodnjake o razlozima uvođenja svoje zemlje u rat u Iraku 2003. godine.


U intervjuu američkoj tv postaji Fox News, deset dana nakon svjedočenja pred istražnim povjerenstvom o sudjelovanju Britanije u ratu, Blair je osudio 'neobičnu naviku' Britanaca da teško prihvaćaju stajalište različito od njihovog.

'Uvijek se pronalaze velike zavjere i laži, ljudima je jednostavno teško razumijeti da osobe mogu imati različita mišljenja, razumna mišljenja temeljena na autentičnim razlozima', izjavio je Blair glede neprestanih kritika na odluku da priključi svoju zemlju SAD-u u Iraku.

Vezani članci Eksplozija u bolnici u Bagdadu - 1 VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile'' Slika nije dostupna Blair odbio komentirati Saddamovo smaknuće

Tonyja Blaira posebno se kritiziralo nakon što je izjavio 28. siječnja pred istražnim povjerenstvom o britanskom sudjelovanju u ratu u Iraku da ne osjeća 'nikakvo žaljenje' što je uključio svoju zemlju u ratu. (Hina)