Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftinije ulje, šećer i žitarice

Cijene hrane pale prvi put u osam mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indeks cijena namirnica u svijetu pao je prvi put nakon osam mjeseci stalnog rasta, objavila je UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu sa sjedištem u Rimu.

Indeks cijena hrane u ožujku iznosio gotovo 230 bodova i bio niži za 2,9 posto u odnosu na veljaču, ali i dalje za 37 posto viši nego u ožujku 2010., navodi FAO u priopćenju objavljenom na svojem portalu.

FAO je upozorio da prošlomjesečni podatak o prestanku rasta cijena ne znači da je počela promjena trenda.

Pročitajte i ovo Trgovina - 2 zamrzavanje cijena Hrvatska obrtnička komora upozorava na posljedice Vladinih mjera na male trgovce: "Ideja koja je neprovediva u praksi" Poskupljenje hrane - 1 Jeste li primjetili? Cijene hrane su skočile, posebno jedne namirnice koju svakodnevno koristimo. Razlog? Problem na drugom kraju svijeta

>> Čobanković: Ne može Vlada određivati cijene hrane

Smanjene zalihe, utjecaj događanja na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi na tečaj nafte, učinci katastrofe u Japanu su također čimbenici koji će pridonijeti nesigurnosti cijena sljedećih mjeseci, istaknuo je Hallam.

Međunarodni tečajevi ulja, šećera i žitarica su zabilježili najveći pad po indeksu, a cijene mliječnih proizvoda i mesa su neznatno porasle. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene