Charles Michel boravi u Sarajevu gdje je s Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem razgovarao o nizu aktualnih tema, od izbornog zakona do NATO saveza i Milanovića. Probao je i legendarne sarajevske ćevape.


Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel drugog dana posjeta BiH sastao se s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Tijekom višesatnog razgovora teme su bile smirivanje tenzija i napredak prema Europskoj uniji. Tijekom obilaska Sarajeva, Michel je kušao i tamošnje ćevape.

Vezani članci Dragan Čović (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Propao novi krug pregovora u BiH, Čović krivi Izetbegovića: ''Nema uvjeta da bi se izbori organizirali" Dragan Čović Posvađali se Čović i Izetbegović: "Neki bi željeli brutalno srušiti BiH''

 

 

I Čović i Izetbegović ocijenili su sastanak pozitivnim, a predsjednik SDA osvrnuo se i na stavove Zorana Milanovića o ulasku Švedske i Finske u Nato nakon izmjena Izbornoga zakona. 

"Dakle da ja kažem o svim izjavama gospodina Milanovića", započeo je Bakir Izetbegović."Ne slažem se s izjavama i istupima gospodina Milanovića. Pa pogledajte, mislim da je svima jasno kakve stvari taj čovjek govori. Na način da će zaustavit Finsku na putu ka EU i što će oživjeti jedan ratni cilj, a to je stvaranje trećeg entiteta", rekao je Izetbegović.

"Ako se izborni zakon nije promjenio u zadnje 2 godine, teško će u idućih pet mjeseci", izjavio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BIH. "Mi smo inzistirali na tome da riješimo pitanje ustavnih definicija popune doma naroda koje je ustavni sud stavio van snage i to će se svakako morati riješiti, ne može se ići u izborni proces ako ne znamo kako ćemo implementirati izborne rezultate", objasnio je Čović.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju