Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIK SDA

Izetbegović opleo po Milanoviću: "Svima je jasno kakve stvari taj čovjek govori"

Charles Michel boravi u Sarajevu gdje je s Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem razgovarao o nizu aktualnih tema, od izbornog zakona do NATO saveza i Milanovića. Probao je i legendarne sarajevske ćevape.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel drugog dana posjeta BiH sastao se s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Tijekom višesatnog razgovora teme su bile smirivanje tenzija i napredak prema Europskoj uniji. Tijekom obilaska Sarajeva, Michel je kušao i tamošnje ćevape.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna bih na europskom putu "Podržat ću dokument uz ove dvije izmjene": Čović objavio uvjete za potpis

 

 

I Čović i Izetbegović ocijenili su sastanak pozitivnim, a predsjednik SDA osvrnuo se i na stavove Zorana Milanovića o ulasku Švedske i Finske u Nato nakon izmjena Izbornoga zakona. 

"Dakle da ja kažem o svim izjavama gospodina Milanovića", započeo je Bakir Izetbegović."Ne slažem se s izjavama i istupima gospodina Milanovića. Pa pogledajte, mislim da je svima jasno kakve stvari taj čovjek govori. Na način da će zaustavit Finsku na putu ka EU i što će oživjeti jedan ratni cilj, a to je stvaranje trećeg entiteta", rekao je Izetbegović.

"Ako se izborni zakon nije promjenio u zadnje 2 godine, teško će u idućih pet mjeseci", izjavio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BIH. "Mi smo inzistirali na tome da riješimo pitanje ustavnih definicija popune doma naroda koje je ustavni sud stavio van snage i to će se svakako morati riješiti, ne može se ići u izborni proces ako ne znamo kako ćemo implementirati izborne rezultate", objasnio je Čović.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene