Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAHVALIO PREMIJERA

Grlić Radman o Milanoviću: "Predsjedniku zaista nije lako, a možda mu nekada nije ni dobro"

Ministar Grlić Radman održao je konferenciju povodom boravka predsjednika Europskog vijeća u BiH. Osim izbornog zakona u BiH, dotaknuo se Srbije i predsjednika Milanovića.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je konferenciju za medije u središnjici HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivica Dačić Diplomatski rat sa Srbijom Ne smiruju se reakcije na izjavu Grlića Radmana, pljušte nove uvrede: "Bili ste kao trabanti veći nacisti od nacista" Vučić i Grlić Radman Sukob Vučić žestoko odgovorio Grlić Radmanu: "Možda sam ja nečiji Fićo, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga"

"Povod konferencije je boravak predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela u BiH. To je prvi predsjednik najvišeg političkog tijela EU-a koji boravi u BiH isključivom zaslugom premijera Andreja Plenkovića", naveo je.

"Odrađen je dobar posao, razgovor, dogovor. Na razgovoru su ujutro bili predstavnici bošnjačkog naroda, hrvatskog naroda. U fokusu su bile europske integracije, njihov europski put i stjecanje statusa kandidata. Svi smo spremni učiniti još jedan korak - sjednica Europskog vijeća. Prije toga bi predstavnici trebali usuglasiti konsolidirani put, odnosno zajednički dogovor kako bi se sačinila mapa puta u koju bi se stavila i sveukupna dinamika svega što bi se učinilo kako bi BiH imao perspektivu."

Osvrnuo se i na izborni zakon u BiH. "Teško da se izborni zakon može dogovoriti u ovih nekoliko mjeseci u izbornoj godini. A bilo je vremena. Najvažnije je da bi se do izbora dogovorili o raspodjeli mandata. Sada, a ne poslije izbora", komentirao je.

Dotaknuo se i predsjednika Zorana Milanovića. "Predsjedniku zaista nije lako, a možda mu nekada nije ni dobro. Poštujem instituciju Predsjednika, ali puno je naštetio i srozao dignitet predsjednika. Nečuveno je da se može služiti takvim rječnikom. Štetu koju radi, to nije normalno. Svojim djelovanjem pali žigicu na suho sijeno. Zavađa hrvatski narod - politički i etnički. Ruši ustavno-pravni poredak Hrvatske", rekao je.

Dodao je da Milanović ima "male, neostavrene, kositrene vojnike, svoje mališane" koji mu iz dana u dan pomažu u ostvarivanju njegovih namjera.

Komentirao je i srpski stav u vezi Rusije. "Treba izvršiti pritisak na Srbiju da se jasnije odredi prema Eurospkoj uniji. Neki kažu da sjedi i na tri stolca."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene