Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Turskoj i Bjelorusiji

Charles Michel u samoizolaciji: Odgođen sastanak čelnika država članica EU-a

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel odgodio je sastanak čelnika država članica EU-a koji je bio predviđen za četvrtak i petak jer je jedna osoba s kojom je bio u kontaktu zaražena koronavirusom, objavio je njegov glasnogovornik.

Michelov glasnogovornik Barend Leyts poručio je putem Twittera da je "predsjednik Europskog vijeća odlučio je odgoditi izvanredni sastanak na vrhu predviđen 24. i 25. rujna za 1. i 2. listopada".

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Glasnogovornik dodaje da je Michel danas doznao da je osoba zadužena za sigurnost s kojom je bio u bliskom kontaktu prošli tjedan pozitivna na koronavirus.

"Predsjednik se redovito testira, a jučer je test bio negativan. Poštujući belgijska pravila, on je od danas u karanteni", napisao je Leyts.

Glavna tema sastanka na vrhu koji je sada odgođen jest strateška rasprava o odnosima EU-a s Turskom, s čim je tijesno povezano i pitanje sankcija protiv bjeloruskog režima.

Naime, Cipar blokira uvođenje sankcija protiv Bjelorusije tražeći da se uvedu sankcije protiv Turske zbog njezina istraživanja nafte i plina u ciparskim vodama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene