Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dvostruki standardi"

Austrijski kancelar: "Europska unija trebala bi razmotriti sankcije protiv Turske, Erdogan ucjenjuje migrantima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija trebala bi uvesti sankcije Turskoj ako ona nastavi kršiti ljudska prava i grčki suverenitet u istočnom Sredozemlju, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.

"Opasno je ostavljati dojam da se primjenjuju dvostruki standardi. Ispravno je nametati sankcije Bjelorusiji, a što činimo s Turskom?" rekao je Kurz za talijanski list La Repubblica.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni i Edi Rama Sastanak premijera Italija će graditi prihvatne centre za migrante u Albaniji: "Osjećamo dužnost pomoći Rimu" Dina Ćevid Strah od terorizma Hrvati koji žive u Austriji o dizanju razine sigurnosti: "Vlasti su opreznije i zbog napada iz 2020. godine"

"Ondje su novinari i članovi oporbe u zatvorima. A sada se i krši međunarodni zakon protiv Grčke. I što radimo? Za mene je neodrživo uvijek prihvaćati ponašanje (turskog predsjednika Recepa Tayyipa) Erdogana", dodao je.

"Želimo da se povuku jasne crvene linije. A ako budu prijeđene, želimo da bude posljedica, do sankcija. Grčka je članica EU-a i za mene je tursko ponašanje neprihvatljivo", rekao je.

Grčka i Turska spore se zbog iskorištavanja prirodnog plina. EU je na strani Grčke i tvrdi da Turska traži prirodni plin u vodama koje su dio grčke ekskluzivne ekonomske zone.

Kurz je u intervjuu optužio Erdogana da koristi "migrante kao ucjenjivačko oružje protiv EU-a" referirajući se na iregularne granične prijelaze iz Turske u Grčku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene