Obavijesti Video Pretražite Navigacija
organizirani kriminal

Razotkrivena velika zavjera u srcu Europe - Planirali oteti ministra u drugoj državi: "Nastavit ćemo se boriti više nego ikad"

Nizozemska specijalna policija
Nizozemska specijalna policija Foto: Afp
Nizozemska policija uhitila je četiri muškarca osumnjičena za planiranje otmice belgijskog ministra pravosuđa, Vincenta Van Quickenborna.

Nizozemska policija uhitila je četiri nizozemska nacionalista koje se sumnjiči za planiranje otmice belgijskog ministra pravosuđa i gradonačelnika Kortrijka Vincenta Van Quickenborna.

"Stavljen sam pod strogu zaštitu do daljnjega i neću sudjelovati u nekim planiranim aktivnostima. To nije ugodno, ali je razumljivo", rekao je Van Quickenborne, prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Otmica, ilustracija Majka u Sigurnoj kući Procurila dramatična snimka nadzorne kamere: Otac nasilno odveo dvoje djece od supruge i pobjegao u Hrvatsku

"Želim biti jasan: ljudi koji su ovo isplanirali postižu upravo suprotno od onog što im je bio cilj. To me samo ojačava u namjeri da se nastavim boriti. Kriminalci se osjećaju zarobljenima - tako se i trebaju osjećati zato što ćemo se nastaviti boriti protiv organiziranog kriminala, s više resursa nego ikad", dodao je.

Državni tužitelji objavili su u subotu kako je policija pojačala osiguranje oko ministra zbog postojanja "ozbiljne prijetnje". U međuvremenu su četiri osobe uhićene u Nizozemskoj, za koje Belgija traži izručenje. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene