Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omičar iz Clevelanda

Castru određena jamčevina od 8 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni otmičar iz Clevelanda Ariel Castro za izlazak na slobodu mora prikupiti čak 8 milijuna dolara jamčevine. Optužen je za otmice i višegodišnja silovanja triju žrtava. Jedna je u zatočeništvu rodila dijete. Njegova dva brata puštena su iz pritvora.

Pognute glave, s rukama u lisicama 52-godišnji Ariel Castro izveden je pred sud. Optužen je za otmice i silovanja triju žrtava te otmicu djevojčice koju je jedna od njih rodila u zatočeništvu. 'Dvije žrtve trpjele su ovu zastrašujuću patnju više od desetljeća i treća gotovo cijelo desetljeće.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Slika nije dostupna Dramatičan AUDIO zapis Na vidjelo izlaze bizarni detalji desetogodišnje otmice djevojaka

Tijekom tog razdoblja jedna od žena u zatočeništvu je rodila djevojčicu. Tijekom zatočeništva trpjele su premlaćivanja, vezivanja i seksualne napade. Nikada nisu bile slobodne napustiti tu kuću', kazao je tužitelj Brian Murphy.

Policija je objavila da Castro surađuje. Odrekao se prava na šutnju i pristao na test očinstva šestogodišnje kćeri jedne od žrtava. Bivšeg vozača školskog autobusa i glazbenika poznanici opisuju kao vedrog i otvorenog. U pritvoru je izoliran i pod stalnim nadzorom kako ne bi počinio samoubojstvo. 'Jamčevina se određuje na dva milijuna dolara za svaki od slučajeva', kazala je sutkinja Lauren Moore.

>>
Ariel Castro optužen za otmice u Clevelandu

Braća Ariela Castra puštena su iz pritvora. 'Ništa ne upućuje na to da su bili umiješani ili da su išta znali o ovome. To zaključujemo iz izjava žrtava i izjava braće. Što se njihovog odnosa tiče, Ariel je sve držao dalje od sebe', kazao je Edwars Tomba iz Clevelandske policije.

U međuvremenu razotkrivaju se novi detalji šokantnog slučaja. Castro je žrtve oteo između 2002. i 2004. Jedna od njih, danas 32-godišnja Michelle Knight policiji je rekla da je bila trudna najmanje pet puta te da ju je Castro izgladnjivao i premlaćivao dok ne bi pobacila.

Trenutačno je u bolnici. 27-godišnja Amanda Berry, njezina šestogodišnja kći i 23-godišnja Gina DeJesus vratile su se obiteljima. Istražitelji su iz kuće Ariela Castra odnijeli više od 200 predmeta, među kojima lance i užad, koji će im pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene