Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmice duge deset godina

Ariel Castro optužen za otmice u Clevelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti optužile su u srijedu Ariela Castra za otmicu i silovanje triju žena koje su u ponedjeljak oslobođene iz njegova doma u Clevelandu nakon desetljeća zatočeništva.

Protiv Castrove dvojice braće Pedra i Onila, koji su također uhićeni u ponedjeljak, nije podignuta optužnica, rekao je clevelandski tužitelj Victor Perez na konferenciji za tisak.

Policija je na istoj konferenciji za tisak objavila da tri žene - koje su oslobođene u ponedjeljak pošto je jedna od njih, Amanda Berry, pobjegla uz pomoć susjeda - tijekom desetogodišnjeg zatočeništva nisu imale priliku pobjeći.

"Jedina mogućnost za bijeg pojavila se neki dan kad je Amanda pobjegla", rekao je policijski dužnosnik Ed Tomba.

"Po riječima mladih žena, one nisu bile izvan kuće posljednjih deset godina. Nisu bile u jednoj prostoriji, ali su znale jedna za drugu", dodao je Tomba.

Pročitajte i ovo Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

>> VIDEO Otete djevojke se vratile kući!

Policija je priopćila da su u kući pronađeni konopci i lanci kojima su žrtve bile vezane, te da nisu pronađeni ljudski ostaci. Istražitelji su iz Castrove kuće uzeli više od 200 raznih dokaza, rekao je Tomba.

Castro se suočava s optužnicom za silovanje i otmicu Berry (27), Gine DeJesus (23) i Michelle Knight (32). One su otete između 2002. i 2004.

Castro nije osumnjičen za neke druge slučajeve nestanka žena u Clevelandu, objavila je policija.

Ariel Castro i njegova dvojica braće uhićeni su u ponedjeljak nekoliko sati nakon bijega triju žena. Ipak, zasad nema dokaza o umiješanosti Pedra i Onila Castra, rekao je tužitelj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene