Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao što su američki mediji i najavili dan ranije, jedan od najtrofejnijih atletičara svih vremena Carl Lewis potvrdio je svoj ulazak u politiku.


Osvajač devet zlatnih olimpijskih medalja bit će kandidat Demokratske stranke na izborima za Senat u osmom okrugu američke države New Jersey.

Vezani članci Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) Čak tri sjednice Gradskog vijeća u jednom danu: "Na trenutak sam izašao javit se na mobitel vanka..." Kim Kardashian i Donald Trump (Foto: Getty Images) Zaokret u karijeri Kim Kardashian? Reality zvijezda u Bijeloj kući bok uz bok Donaldu Trumpu

'Kao što možete vidjeti u mome životopisu, kad se natječem, natječem se da bih pobijedio', poručio je Lewis. Manirom pravog političara, Lewis je poslao nekoliko uobičajenih poruka, najavivši da će uvijek glasovati prema vlastitoj savjesti nakon što sagleda problem.

No, i prije nego što je ozbiljno zakoračio u politiku, nekadašnji sprinter i skakač u dalj je osjetio na vlastitoj koži što znači politika. Odmah nakon njegove konferencije za novinare, oglasio se glasnogovornik sadašnje predstavnice osmog okruga, republikanke Dawn Addiego.

'Svi znamo da je Carl Lewis bio veliki atletičar. Ali, nakon pola sata njegove konferencije za novinare, ne znamo ništa o njegovim političkim idejama', izjavio je Chris Russell.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna