Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarat će i s Obamom

Cameron razgovarao s Merkel i Hollandeom o spajanju BAE-EADS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron razgovarao je s čelnicima Francuske i Njemačke kako bi pokušao osigurati zaštitu britanskih interesa u slučaju da se ostvari predloženo spajanje tvrtki BAE Systems i EADS, vrijedno 45 milijardi dolara.

Europska zrakoplovna korporacija EADS i britanska tvrtka BAE ovog su mjeseca objavile kako su u uznapredovalom stupnju pregovora o spajanju kojim bi se stvorila megatvrtka u obrambeniom sektoru. BAE u Velikoj Britaniji zapošljava oko 35 tisuća ljudi, dok EADS u Britaniji ima oko 15 tisuća zaposlenih.

>> Merkel: Bez odluke o fuziji BAE i EADS

'S obzirom na prirodu djelatnosti tih tvrtki, vlada će nesumnjivo biti u nekoj mjeri uključena pa moramo osigurati pravilnu zaštitu britanskih interesa', rekao je Cameronov glasnogovornik novinarima.'U razgovoru s tvrtkama nastojimo osigurati da to tako i bude', rekao je glasnogovornik. 'Premijer je u petak navečer razgovarao s kancelarkom Angelom Merkel, a jutros s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

Cameronov glasnogovornik nije iznio nikakve dodatne pojedinosti, ali je dodao da britanski premijer o tom pitanju još treba razgovarati s američkim predsjednikom Barackom Obamom. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni na suradnju LIDERI SLOŽNI Rješenje problema je na izvoru - u Siriji! Slika nije dostupna Napeto u EU 'Ovo je crn dan za Europu'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene