Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobri i prijateljski razgovori

Merkel: Bez odluke o fuziji BAE i EADS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila u subotu nakon razgovora s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom da nije donešena odluka o planu fuzije britanskog proizvođača vojne opreme BAE i Europske zrakoplovne korporacije EADS, ali da su vodili 'dobre i prijateljske' razgovore.

"Nismo donijeli odluku, znamo da moramo u skoroj budućnosti dati odgovor tvrtkama. Razgovori su bili dobri i prijateljski. Ali pojedinosti se još ne mogu voditi javno, posebice o radnim mjestima", rekla je kancelarka i naglasila da je EADS dobar primjer francusko-njemačke suradnje.

"O zbližavanju EADS-BAE smo mi (Francuska i Njemačka) odlučili djelovati u uskoj suradnji jer držimo da se radi o ulogu koji se odnosi na Europu i na naše dvije zemlje, zbog kapitala tog poduzeća", rekao je Hollande. Obećali su da će se izjasniti u dogovorenim rokovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRLO SIMBOLIČNO Na ovom mjestu danas počinje krojenje sudbine Europe nakon Brexita Slika nije dostupna Članak 50 je vrlo jasan SASTANAK VOĐA Merkel, Hollande i Renzi pozvali na 'novi poticaj' za jačanje EU-a: 'Ne smijemo gubiti vrijeme'

>> Merkel i Hollande o euru i EADS-u

Prema britanskom burzovnom zakonu, industrijalci moraju do 10. listopada donijeti odluku o spajanju ili odustajanju. Oni također mogu tražiti produženje roka pregovora, što za sada ne razmatraju.

Radi ogromnih strateških uloga Pariz i Berlin za sada ne pronalaze zajedničko stajalište o planu fuzije BAE Systems i EADS, tri tjedna prije konačnog roka razgovora između aeronautičke i kompanije vojne opreme koji bi u slučaju uspjeha plana, postali prva svjetska aeronautička i obrambena kompanija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene