Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sastanku s kineskim predsjednikom Huon Jintaom, britanski premijer David Cameron najavio je da će se zauzeti za ukidanje pretekcionizma u međunarodnoj trgovini


U govoru koji je u Pekingu održao pred kineskim poslovnim ljudima Cameron je najavio da će ukidanje protekcionizma zastupati na summitu G20 u Seulu koji će se održati ovaj četvrtak i petak.

>> G20 protiv rata valutama

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Nova drama na relaciji SAD – Kina: ''Komunistička partija Kine lagala je, laže i nastavit će lagati'' Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković Jandroković posjetio tehnološkog diva u Kini: "Najavili su nove poslovne projekte u Hrvatskoj"

Dodao je još i da je slobodna trgovina 'najbolja budućnost za svjetsko gospodarstvo'. Nakon sastanka dvaju čelnika zadnjeg dana Cameronova posjeta naglašena je i važnost razvoja bilateralnih odnosa, osobito gospodarskih, a britanski premijer pozvao je i europske zemlje da budu 'otvorene prema trgovini iz pravca Kine te da ne podižu zidove u trgovini'.

Nakon razgovora s Huom šef britanske vlade kratko je posjetio Kineski zid popevši se na njegov dio u Badalingu, 60 kilometara od Pekinga. Bio je samo jedan od 10 milijuna turista koji ovu građevinu posjete svake godine. Inače, Kineski zid sastavljen je od više dijelova čija je gradnja počela još u trećem stoljeću prije naše ere, a njegova ukupna dužina je 8851 kilometar i prolazi kroz 11 kineskih pokrajina. (Hina)