Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush i Cheney zbog uragana Gustav neće biti na Republikanskoj konvenciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George Bush i potpredsjednik Dick Cheney u ponedjeljak neće biti nazočni na konvenciji svoje Republikanske stranke zbog uragana "Gustav", priopćila je u nedjelju Bijela kuća.

Bush i Cheney će se skupu u St. Paulu/Minneapolisu obratiti putem satelitske veze kako bi nadzirali pripreme za obranu od Gustava, uragana kategorije 4, koji bi u ponedjeljak trebao pogoditi američko tlo kod New Orleansa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Živahno u SAD-u Prvi put u 150 godina republikanci izglasali opoziv ministra, demokrat će zamijeniti lažljivca u Kongresu Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

"Predsjednik i potpredsjednik odlučili su ne otići u Minnesotu zbog uragana", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perrino i dodala da će konvenciji prisustvovati prva dama Laura Bush.

U ponedjeljak u Minnesoti počinje četverodnevna konvencija Republikanske stranke na kojoj će i formalno biti potvrđena kandidatura Johna McCaina za predsjednika i Sarah Palin za potpredsjednicu na američkim izborima 4. studenoga.

Bush i njegova administracija su žestoko kritizirani jer se nisu adekvatno pripremili za "dolazak" razornog uragana "Katrina" 2005. godine i pomogli ugroženim područjima na jugu SAD-a, posebno New Orleansu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene