Al-Aqsa, Jeruzalem (Foto: AFP)
Al-Aqsa, Jeruzalem (Foto: AFP)

U ponedjeljak navečer buknuo je požar na jednom od objekata u sklopu džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu. Dogodilo se to gotovo u isto vrijeme dok je strašni požar gutao katedralu Notre-Dame u Parizu.


Požar na džamiji Al-Aqsa u starom dijelu Jeruzalema brzo je stavljen pod kontrolu, a potom i ugašen. Dojava o ozlijeđenima nema.

Vezani članci Air tractor/ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Dva Air tractora pomagala vatrogascima ugasiti požar kod Knina Pčelinjak (Foto: Screenshot/YouTube) Pametnjaković pokušao ukloniti košnicu bakljom pa skoro spalio kuću

"Požar je izbio u sobi čuvara, ispred molitvene sobe Marwani", priopćeno je za novinsku agenciju Wafa. U priopćenju se dodaje da su vatrogasci uspješno riješili problem.

Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se dim diže s vrha molitvene sobe Marwani dok vatrogasci pokušavaju ugasiti plamen na vrhu hrama, trećeg najsvetijeg mjesta u islamu, piše RT.

Uzrok požara na džamiji tek treba biti utvrđen. Generalni direktor Odjela za džamije Azzam al-Khatib kazao je kako postoji mogućnost da su požar izazvala djeca koja su se igrala na tom prostoru.

Komentirajući požar, palestinski predsjednik Mahmoud Abbas upozorio je sve da ne ciljaju sveto mjesto i naglasio potrebu za očuvanjem "velike vjerske i humanitarne vrijednosti" toga kompleksa.

U požaru džamije u Jeruzalemu nema prijavljenih ozlijeđenih ljudi niti većih oštećenja na građevini.

Prvi čovjek za krize u Zagrebu objasnio zašto su vatrogasci imali problema s gašenjem požara u katedrali Notre-Dame