Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istodobno s požarom u Parizu

Buknuo požar u džamiji Al-Aqsa u Jeruzalemu, gorjelo treće najvažnije mjesto islama

Al-Aqsa, Jeruzalem (Foto: AFP)
Al-Aqsa, Jeruzalem (Foto: AFP) Foto: Afp
U ponedjeljak navečer buknuo je požar na jednom od objekata u sklopu džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu. Dogodilo se to gotovo u isto vrijeme dok je strašni požar gutao katedralu Notre-Dame u Parizu.

Požar na džamiji Al-Aqsa u starom dijelu Jeruzalema brzo je stavljen pod kontrolu, a potom i ugašen. Dojava o ozlijeđenima nema.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

"Požar je izbio u sobi čuvara, ispred molitvene sobe Marwani", priopćeno je za novinsku agenciju Wafa. U priopćenju se dodaje da su vatrogasci uspješno riješili problem.

Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se dim diže s vrha molitvene sobe Marwani dok vatrogasci pokušavaju ugasiti plamen na vrhu hrama, trećeg najsvetijeg mjesta u islamu, piše RT.

Uzrok požara na džamiji tek treba biti utvrđen. Generalni direktor Odjela za džamije Azzam al-Khatib kazao je kako postoji mogućnost da su požar izazvala djeca koja su se igrala na tom prostoru.

Komentirajući požar, palestinski predsjednik Mahmoud Abbas upozorio je sve da ne ciljaju sveto mjesto i naglasio potrebu za očuvanjem "velike vjerske i humanitarne vrijednosti" toga kompleksa.

U požaru džamije u Jeruzalemu nema prijavljenih ozlijeđenih ljudi niti većih oštećenja na građevini.

Aktualno Prvi čovjek za krize u Zagrebu objasnio zašto su vatrogasci imali problema s gašenjem požara u katedrali Notre-Dame Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (Foto: Dnevnik.hr) Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pavle Kalinić i Marija Miholjek (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Prvi čovjek za krize u Zagrebu objasnio zašto su vatrogasci imali problema s gašenjem požara u katedrali Notre-Dame 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene