Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budimpešta: Zbog deaktiviranja bombe evakuirano 16.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski dužnosnici izvijestili su kako je u utorak iz jedne četvrti Budimpešte evakuirano 16.000 ljudi, da bi se stručnjacima za eksplozive omogućilo deaktiviranje i uklanjanje velike bombe zaostale iz razdoblja Drugog svjetskog rata, pronađene na mjestu gdje je trebala početi gradnja nove zgrade.

Kako prenose dužnosnici i mediji, riječ je o deaktiviranju i transportu 2.000 kilograma teške bombe koje bi moglo potrajati do navečer. Bomba je otkrivena u ponedjeljak navečer na mjestu stare tvornice koja je odavno zatvorena. Radi se jednoj od najvećih bombi pronađenih u gradu nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Vjeruje se da se na području oko Budimpešte pod zemljom nalazi još na tisuće neeksplodiranih bombi. Taj su grad potkraj rata silovito bombardirale američke i ruske vojne snage. Prošli je tjedan na nekoliko sati bilo evakuirano 10.000 ljudi zbog deaktiviranja manje bombe u sjevernom dijelu grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene