Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Znakove potresa oni su uklonili ekspresno: "Imali smo 13 dodatnih podrhtavanja, vladala je panika..."

Jedna je osoba poginula u snažnom potresu magnitude 6.1 prema Richteru. Kasno sinoć potres je pogodio Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je bio pokraj Ljubinja. Materijalna šteta još se utvrđuje.

"Iako bi 12 sati nakon potresa očekivali vatrogasce i žurne službe na cestama, toga uglavnom nema. Ceste u Ljubinju su uglavnom očišćene", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan koji se nalazi u Ljubinju, općini na pola puta između Trebinja i Mostara.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

Jedini znak potresa u ovom mjestu je zgrada općine koja je nešto značajne oštećena, a vatrogasci su sanaciju najavili iza vikenda.

"Mi smo već sinoć napravili prve korake, osigurali smo trakama ugrožene objekte, iselili smo obitelji koje nisu mogle prenoćiti u domovima. Pomogli su nam iz lokalnih mjesta, pomogla je civilna zaštita...", rekao je Stevo Drapić, načelnik Ljubinja za Dnevnik Nove TV.

Za razliku od Čapljine i Stolca, u Ljubinju nisu imali ozlijeđenih osoba. "Nismo imali ljudskih žrtava, najviše je oštećena zgrada općine, oštećen je dobar broj stambenih jedinica, vatrogasni dom", rekao je Drapić i dodao da Dom zdravlja, unatoč oštećenju, normalno radi.

U subotu ujutro su dobili podatak da je samo 1927. bio jači potres na tom teritoriju. "Bilo je panike i nejasnoće, mi smo imali 13 podrhtavanja tla nakon prvog potresa", rekao je Drapić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odroni brzo sanirani Snažan potres u BiH nije oštetio Pelješki most, iz Hrvatskih cesta pojasnili zašto

Pročitajte i ovo Kuća na koju je pala stijena obitelj u bolnici FOTO Djevojka stradala u potresu: Ovo je kuća na koju je pala stijena

Svi putevi su prohodni, a stanovnici nemaju problema ni s vodom ni električnom energijom. "Plan B uvijek postoji, trenutno razmišljamo u tom pravcu, ali imamo dvoranu, hotel. Planirali smo u ponedjeljak korak dalje. U lokalnoj upravi smo u problemima jer ne možemo raditi u toj zgradi, nego moramo u ponedjeljak preseliti", pojasnio je Drapić.

U subotu ujutro formirana je Komisija za prijavu šteta. "Prioritet je bio izaći na mjesto i osigurati opasne objekte. Uspjeli smo sanirati skoro sve potencijalne opasnosti za prolaznike i stanovnike", zaključio je Drapić.

Više o potresu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene