Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka policija suzavcem je pokušala rastjerati pripadnike pokreta Occupay koji su mirnim prosvjedom, točnije sjedeći, pokušavaju boriti protiv nejednakosti i pohlepe banaka.


Do incidenta je došlo jučer, u studentskom kampu u Davisu, piše Msnbc. 'Policija je došla i počela ih maltretirati. prvo su tražili da sruše svoj kamp, a onda su ih i pošpricali suzavcem. Bilo je to strašno gledati', ispričao je student Hisham Alihbob.

Vezani članci Ruska policija privela mladu ženu (Foto: Screenshot/Reuters) Snimka koja je razbjesnila više od 3 milijuna ljudi: Nudi se nagrada onome tko otkrije identitet policajca koji tuče ženu Slika nije dostupna U Hong Kongu traju sukobi policije i prodemokratskih prosvjednika

>> New York: Uhićeno 177 prosvjednika

Policija je izvijestila kako su prosvjednicima dali rok da uklone kamp do petka u 15:00 sati. Kako nisu ispoštovali naređenje, policija je došla u dogovoreno vrijeme na mjesto događaja, a studenti su sjeli na tlo i povezali konopcem ruke. Policija tvrdi da je tek tada upotrijebila suzavac, uhitila desetak prosvjednika i srušila kamp.